top of page
väskor.jpg

Mode Med Mening

SkolReturen är inte bara en plats för återvinning, utan också en kreativ verkstad där återbruk får ny mening. Genom att omvandla kvarglömda kläder till nya, unika modeprodukter, visar vi kraften i återanvändning och kreativitet. Vårt återbruksprogram erbjuder inte bara hållbara modealternativ, utan bidrar även till att höja medvetenheten om vikten av återanvändning.

IMG_3162.heic

Väskor

Vi skapar tygväskor av återbrukade material, flertalet är  handbroderade med trådar från second-hand.

 

Alla väskor är fodrade i ett matchande tyg och har tre fickor i olika storlek på insidan.

Vi syr även på tryck från din favorit t-shirt, kanske från nån konsert du varit på eller något av barnens favoritplagg som gått sönder eller vuxits ur

Vetevärmare

Våra vetevärmare finns i olika storlekar:

  • Den avlånga som passar perfekt att lägga om axlarna för muskelavslappning, den väger 1 kg, är 60 sm lång och 18 cm bred

  • En hjärtformad som är ett perfekt sällskap i soffen när man känner sig ruggig, den väger 400 g.

  • En mindre som är ca 8x8 cm och väger 50 g, perfekt att värma händerna på eller kanske lägga varm i fickan när man går ut på promenad. Dessa är gjorda på spill från våra tygväskor som vi sedan broderat på för att ge dom lite extra liv.

together_inhand.jpg

Reflexband

Kolla in våra smarta reflexband.  Dom sys fast inne i fickan och kan lätt stoppas ner i fickan när det är ljust och fällas ut när det blir mörkt. Du kan antingen få dom hemskickade och sy i dom själv eller så lämnar du in din jacka så syr vi åt dig.

Nu kan ingen längre skylle på att dom glömde reflexen! Varken barn eller vuxna.

Pads

Av handdukar, lakan, trasiga t-shirt och andra restbitar från skolreturen gör vi miljövänliga pads som man kan använda till ansiktstvätten. Dom finns i frotté, bomullstrikå, lakansväv, bambu eller en kombination av materialen. Dom går att tvätta i en tättpåse i 60 grader.

IMG_3379_edited_edited_edited.jpg
bottom of page